OCR blir officiell SM gren 2024 !!

Foto: Deca Text & Bild (arkiv)

Svenska friidrottsförbundets årsmöte avhölls i helgen i Uddevalla och det var en fråga som vi i Hälle hade extra stort intresse för, nämligen SM status för OCR. Och beslutet gick vår väg och redan nu i år 2024 så blir OCR en officiell SM gren. Och inte bara det, det blir även en officiell VSM, JSM och USM gren. Första SM tävlingen ligger inte så långt borta i tid, nämligen 18 maj i Åkersberga Stockholm där distansloppet avgörs. Därefter den 7 juli avgörs sprinten i Torshälla och till sist Short Course, som är OCR disciplinens medeldistans. Den går i Enköping 28 september. Nu hoppas vi att Hälles duktiga OCR aktiva toppar upp till dessa tävlingar. Och kanske att det är några av våra duktiga löpare som även vågar att bredda sitt register. Det finns en träningsbana på Kviberg, Göteborg samt Backamo, Ljungskile. Som officiell SM-gren så ger den även poäng i den totala SM-lagtävlingen, SM pokalen.