Samuel Tsegay vann Adidas Premiärhalvan!

Maratongruppen i Stockholm arrangerade i helgen ett halvmaratonlopp med det kryptiska namnet Premiärhalvan, för en handfull ”fabrikslöpare” i Adidas samt övriga hugade. Banan gick på både norra och södra Djurgården, varav man gjorde flera varv på det mer kuperade Södra Djurgården. Hälle hade två löpare på plats vilka skötte sig väl. Samuel Tsegay hängde med i täten tillsammans med Burundiern Oscar Niyonzima och svenske Ebba Tulu Chala, men i spurten var Samuel den snabbare och han vann på 1.04,09. I damklassen så slutade Linnea Smalström på 16:e plats med tiden 1.23,19, en pressning av fjolårsperset med en knapp minut.I Kungsbacka så har det också sprungits halvmaraton med ett stort Hällegäng på plats. Bäst var Hanna Skårbratt som slutade 4:a på storfina 1.23,58, Hanna som vi annars mest sett i samband med världsrekordlopp med 4-barnsvagn. På herrsidan var Pontus Damgaard inte långt efter med en  5:e plats med tiden 1.12,30, på 7:e kom Fredrik Überbacher med 1.12,56 och Johannes Bogren kom in som 8:a med 1.14,14.