Yoie imponerade stort på OCR premiären i Slottskogen

Som ofta så är Tough Viking i Slottskogen, Göteborg, start på OCR säsongen. I år var det växlande väder, men framförallt snorkallt, vilket påverkar OCR där det gäller att inte vara för stel i fingergreppen i alla klätterhinder och monkeybars. Vattenhindret kan inte heller ha varit för kul. Tough Viking är en 10km lång OCR bana där löpningen ofta är mycket avgörande, hindren inte allt för svåra med ett stort otrevligt undantag och det är den sista rampen. Att komma dit med blöta och hala skor och frusna händer gjorde det i stort sett omöjligt för den stora massan av deltagare att komma upp, få grepp och hala sig över. Men hade man bara ett sparat armband så räckte med ett försök och sedan kunde man runda rampen, så gjorde alla i damernas elitklass. Hälles nyförvärv för i år Yoie Bohlin gjorde en imponerande premiär i Hälles OCR dress med en överlägsen seger i damklassen med tiden 44,12. Tvåan Malin Dahlbeck var 1:20 efter Yoie och trean tre minuter efter., och då tappade Yoie ändå säkert 20s på rampen genom att göra två försök, alla konkurrenterna gjorde bara ett innan de klippte band. Det skall sägas att hela den kvinnliga eliten var på plats förutom vår egen Karin Abrahamsson som tävlar i Italien den kommande helgen. I herrklassen blev det norsk seger och Hälles Tobias Jäger slutade på en fin 3:e plats med tiden 40,09, bland annat efter en imponerande slutramp. Tobias hade mindre än en minut upp till segern. Ett fint lopp gjorde även Daniel Taube med överlägsen seger i masterklassen 50 år på tiden 47,28. Regelförklaring: i OCR får man missa två hinder, missar man ett tredje hinder så är man diskad. För att hålla reda på detta under pågående tävling så har de aktiva tre armband runt handleden när loppet startar. Bommar man ett hinder så åker ett armband av.