Majken comebackade i Oderzo och Ida vann i Trollhättan!

Under veckan som gått har vi vi fått se flera starka insatser runt om i världen av våra juniorer. I lördags vann Ida Kraft Trollhättan 5k när TFIK arrangerade en snabb 5km-tävling i stan. Ida som visat god form under vintern fortsätter att imponera och kunde nu segla ifrån sina medlöpare rejält med lysande segertiden 17:08. Ett rejält landsvägspers för Ida som fortsätter att utvecklas. Därbakom noterar vi 18:53 av Philippa Duff och på killsidan kunde 19-årige Henok Ande vinna herrklassen med 16:04, även där ett rejält personbästa.

Men även i de mer sydliga delarna av Europa hade vi under veckan löpare på startlinjen. Snart 17-årige Majken Söderlund Larsson var uttagen till det som vi närmast kan beskriva som U20-EM i landsvägslöpning. Tävlingen som går under namnet Trofeo Opiterqium – European Road Race U20 är en landskamp i Italienska Oderzo, inte allt för långt ifrån Venedig. Sverige skickade som brukligt både ett tjej och killag där de svenska tjejerna tog lagbrons efter starka insatser. Majken gjorde sitt första lopp efter skadebekymmer i vintras och visade upp en god nivå när hon sprang in som 17:e tjej med goda 17:34 på de 5,13km som banan mätte. Noterbart är att Majken tillhör de yngsta i klassen och mötte majoritet äldre löpare.