Linus och Jessica klara för VM

Foto: Deca Text & Bild

Med OCR EM avklarat i Italien med Martin och Sara på plats, så är det dags för EM i trail nu till helgen med Sebastian Ljungdahl och Patrik Lindegård på plats ifrån Hälle. Lite längre fram så är det dags för VM 100km som kommer att gå senare i sommar i den tyska huvudstaden Berlin. Även här är det klart att vi får se två Hälleaktiva på plats. Det är dels årets SM 2:a Linus Wiren, dels fjolårets SM 2:a på distansen Jessica Svärd som skall försvara Hälles färger på en förmodligen flack och snabblöpt bana i den flacka tyska huvudstaden. Vi önskar Linus och Jessica lycka till i sina förberedelser.

Friidrott i midsommarhettan

Foto: Deca Text & Bild

Årets midsommar blev en riktig käftsmäll på alla dysterkvistar som säger att det alltid behövs termobyxor och regnrock på midsommarafton. I år rullade den centraleuropeiska hettan in över landet och söndagens tävlingar i Göteborg och Kungälv gick i en tung, fuktig Thailandshetta. Om vi börjar på Kongevi i Kungälv så var det Trekungamötet, en enkelt och effektivt genomförd endagstävling. Hälles 16 åriga Tilde Dahlberg gjorde i bastuvärmen en ny bra tävling och vann på 5,52 i sista hoppet. Seger i sista hoppet blev det även för 13 åriga Noomi Bergman som klippte till med utomhusperset 5,07. Hälles superveteran Ulla Littenheim noterade två nya distriktsrekord i K75 klassen med 17,84 respektive 37,75 på de två kortaste distanserna. Hoppar vi sedan över till ärevördiga Slottskogsvallen så arrangerades där en s.k Bannister-tävling, vilket innebär medeldistanslopp med pace och bra startfält. Denna gång blev det väl lite mera begränsat västsvenskt, i den tuffa konkurrens mellan arrangörer som är just nu. 15 åriga Majken Söderlund Larsson fick kanske inte till något perfekt taktiskt lopp i säsongens första 1500m lopp men hennes tid 4.34,31 var ändå en putsning av Hanna Strands ett år gamla rekord på sträckan med tre sekunder.

Foto: Deca Text & Bild

Personbästa blev det även för 17 åriga Ida Kraft med 4.43. På grabbsidan så  följde Benjamin Åberg upp 400m perset i Lerum med att vinna dubbla distansen på årsbästatiden. På 1500m så valde Jonas Magnusson denna gång en lite mer avvaktande taktik för att sedan spurta, tiden 4.00,09 var anmärkningsvärt tredje perset för i år och som låg inom intervallet 4.00-4,01. 16 årige Flip Jonsson går ifrån klarhet till klarhet, nu noterandes 4.08,90 och ett år äldre Henok Ande noterade i B-finalen 4.15,68.