Långloppssegrar landet runt

Långloppssäsongen rulla på med tävlingar varje helg, ja även på vardagarna. Petter Svensson har varit hemma i sina småländska hemtrakter, han kommer faktiskt ifrån inte helt obekanta Lönneberga. Nu var det Eksjö stadslopp 10km som gällde och med några sekunder till godo så vann han loppet i den gamla garnisonsorten på 31,03. 49 årige Joakim Nätth vann Blodomloppet i Ed och Hälles queen of extreme challenges, Sandra Lundqvist vann loppet med de fyndiga namnet UKA Pain, 100 miles på skogsstigar, i bäst fall skogsstigar i vilda Älvdalen. Uka Pain är för övrigt älvdalska och betyder ”vilket slit”. Det skall sägas att Sandra var den enda kvinnan i loppet som fullföljde de övriga försvann under vägen. Undrar ni över hur långt 100 miles är så är det 16 svenska mil, alltså ifrån Ljungskile till Göteborg….och tillbaka igen…plus lite till. Sista loppet i detta svep är en nykomling, Mjörnmilen som går på den vackra ”västkusten” av den stora sjön Mjörn. På en gammal banvall, platt som en pannkaka och med en halvläskig tunnel på köpet. Start i Gråbo och mål i Sjövik. Här blev det stora Hälleframgångar i premiären med seger för duktige M40 veteranen Daniel Lund med tiden 32:45, halvminuten före klubbkompisen Olle Dahlberg. På damsidan blev det första större segern för Linnea Smalström som noterade fina 38:33 i damklassen.

Dubbelseger för Hälle i Trollhättans marathonstafett

Klassiska Marathonstafetten  i Trollhättan har ändrat skepnad under årens lopp. Ifrån gamla Knorretorpet till skidstugan, ifrån massevent med över 100 lag till ett något mindre format, och nu så har man även gått ifrån 18 varv runt elljusspåret till hälften. Ur led är tiden, men som oftast trevligt väder och doften av grillad korv som stiger upp mot tallkronorna. De 9 sträckorna löptes på en 2,3km lång kuperad skogsslinga. Ett lag kan bestå av allt från en löpare till 9 löpare. Man delar helt enkelt upp sträckorna i laget beroende på hur många man är. Lika traditionell som själva stafetten är, ja lika traditionellt är det med Hällesegrar. Så även i år.
Ungdomsklassen vanns i överlägsen stil genom Linus Framme, Alvin Mether, Ester Strand, Lova Malmqvist Sjögren, Hanna Strand och Rasmus Wallström.
Även i seniorklassen blev det Hälleseger genom Algot Wedberg, Nazir Rezai och Axel Johansson som fick springa 3 sträckor var, tiden stannade här på 69,02 och segern skrevs till ett par minuter före Vänersborgs AIK.