Thomas och Merhawi vann på Hermanö

Hermanövarvet lanseras som Sveriges gulligaste långlopp, vilket blir jätteroligt om man vet att den tätbebyggda delen av skärgårdsidyllen heter Gullholmen. Gullholmen förbinds med Hermanö genom en kort gångbro. Hermanövarvet bestod av två lopp, ett knixigt millopp och ett traillopp. Då det inte finns några egentliga bilvägar på Hermanö, så bjuder loppet på många kortbackar och knixiga kurvor på öns gångstigar. Trailloppet går dessutom på sanka strandängar, men någon egentlig skog finns inte heller. På milloppet blev det en överlägsen seger för 19-årige Merhawi Seifu med 35,06, en tid som torde kanske två minuter snabbare på en normal bana. På trailloppet 15km så blev det seger för Hälles trailexpert Thomas Abrahamsson med tiden 1.14,28, i ett väl disponerat lopp i värmen och på den starkt ombytliga banan.