Musse vann och slog banrekord i Stockholm

Foto: Deca Text & Bild

Mustafa Mohammed är i bättre form än på länge, 40 år ung. I Stockholms halvmaratonlopp som går kring Riddarfjärden så gjorde Musse en ny imponerande insats.  En tätttrio bestående av Musse, Olle Walleräng och Ebba Tulu Chala utkristaliserades tidigt, och efter ett jämnt och snabbt lopp där milen passerades på 29.49 och 15km på runt 45.20, kunde Musse avgöra till sin fördel på den avslutande, lite tuffare delen av banan. Tiden 1.03.44 var nytt banrekord och ett styrkebesked inför hans debut senare i höst på New York marathon, där han framförallt siktar på att vara med och slåss i toppen av den prestigefyllda M40 klassen.
Meraf Bahta har varit nere i spanska Andujar, beläget på kastiliska högslätten, och kom där 3:a på 5000m, fortfarande i joggingskor. En ömmande fot tillåter just nu inte spikskor. Men tiden 15.35,22 var ett stort steg framåt sedan SM för en knapp vecka sedan. I Göteborg har Jubileumsloppet 10 km arrangerats i fint höstväder på Hisingen, en formstark Daniel Lund kom 2:a i herrarnas klass med utmärkta 31,44 medan vi på damsidan hade Sarah Edsberger på 3:e plats med tiden 38.15.