Hälle-dubbel på Ice Bug experience

I Hällelinne: Julius Strömberg, i vit t-shirt: Sven Kilander

Det blev en flygande start för Hälles nyförvärv Sven Kilander på prestigefyllda Ice bug Experience på Sotenäs. I tredagarsloppet som erbjuder deltagarna olika bankategorier i de olika etapperna så vann Sven varje etapp, närmast följd av Hälles ultratrailmästare Julius Strömberg. Efter de tre etapperna så vann till sist Sven med den sammanlagda tiden 5.23,40, men bara fem minuter före Julius Strömberg. Julius som radat upp bra lopp den här säsongen. Att konkurrensen var tuff ser vi bara på att elitorienteraren Jens Wängdahl kom 3:a och förre OS och VM medaljören på skidor Emil Jönsson Haag kom 4:a. Sven är en 42 årig Oslobo, men som är svensk medborgare och bosatt sommartid i Bohuslän. Nu förstärker han Hälles starka löpartrupp och siktar närmast på Lidingöloppet. Annars är specialiteten givetvis X-trail.