Musse – 2,19 in Big Apple

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild) 

Mustafa Mohammed hade i höst riktat in sig på den prestigefyllda M40 klassen i New York Marathon. Alla city-marors moder är trots New Yorks flacka asfaltsavenyer en erkänt långsam bana, då det är flera tuffa broar som skall passeras. Trots feta prischeckar, över 50 000 löpare och starka elitfält så är tider under 2,10 sällsynta. Och årets lopp var inget undantag. Musse, som just kämpat sig igenom en förkylning, gick ut tufft: 30,34 på första milen, strax under 1,05 på halva distansen. Mern den snabba öppningen skulle kosta på och Musse får släppa lite på farten mot slutet, med 3,30 kilometrar på slutet så höll han ändå skapligt in i mål och noterade årsbästa 2.19,41 och blev total 2:a M40 klassen efter amerikanen Abdi Abdirahman.