Svensk och nordiskt rekord av Linus på Borås 6h

I våras var Hälles Linus Wiren ytterst nära att slå rekordet på 6 timmars löpning i tyska Nürnberg. Men det var en tidig vårdag i bra väder i södra Tyskland, nu var scenen en kulen svensk höstdag i november. Men 1,9km slingan kring Byttorpssjön i Borås är snabb även om stora delar består av mjukt grus, och vädret höll upp och bjöd varje fall på några få plusgrader. Nu gick Linus ut tufft med snabba kilometerpassager. Han passerade första milen på 37 minuter, och fick lite marginaler i sitt schema som skulle snitta strax under 4 minuter. Under andra milen styrdes farten upp och halvmaran gick på 1,21, fulla maratondistansen på 2,42. Inför avslutningen av den andra maran, alltså mellan 75-85km hade Linus en liten svacka, men andra maran gick ändå på 2,46. Sedan hade Linus klar vittring på rekordet och höjde farten på slutet och i den preliminära resultatlistan skrivs det nya rekordet till 91 540 meter. Resultatet kan dock komma att justeras uppåt då man även skall lägga till metrarna löparna hann på sista varvet, vilket sker manuellt och tar lite tid. Det gamla svenska och nordiska rekordet hölls av André Rangelind ifrån IF Göta med 90 200m. Linus resultat är också bäst i världen i år!