Samuel Tsegay slog gammalt Musserekord

Mindre tävlingar kan ibland hålla nog så god konkurrens. Så var det när Hälles chefscoach Ulf Friberg körde testlopp på den tidigare omnämnda ”grusåttan” på Skatås. 8km på mindre grusvägar, hyfsat flackt men med vissa tuffare partier. Ett dussintal Hällelöpare var på plats men även andra i träningsgruppen, Snabbast var en grymt formvass Suldan Hassan, Ullevi som krossade alla tiders rekord på banan, men tvåa var Hälles Samuel Tsegay som med tiden 22,35 slog Mustafa Mohammeds gamla, inofficiella, klubbrekord på banan. Tiden är mycket bra för Samuel på en så pass kort distans. Tvåa i Hällegänget var Anders Grahl som två veckor efter halvmaraton succén i Haag gör ett nytt bra lopp och noterar 23,41. Därefter följde bland Hällelöparna Oscar Carlsson 24,22, Anders Bergman 24,45 och Samuel Fitshumbhran 24,54.