USM-silver till Jonas – Hälle mot rekordår!

Foto: Deca Text & Bild

Det blev en enmanstrupp till Norrköping dit 16-årige Jonas Magnusson åkte för att försvara klubbens färger. På lördagen slutade han femma i ett stentufft 800m-lopp där han var nära pers men också nära medalj. Jonas laddade sedan om inför söndagens 1500m och visade kyla och kanonform. Jonas sprang i mål som klar tvåa, bara sekunden bakom segrande Jonathan Grahn och persade med hela 5 sekunder. Tiden blev fina 4.09,56!  I Kristinehamn kan vi också notera en hoppframgång då Tilde Johansson med ett hopp på 10,83 knep en 7:e plats i tresteg. Hälle gör sitt bästa år sedan 90-talet när det kommer till antalet medaljer på U och JSM. På junior-SM tog vi förra helgen 7 medaljer och med Jonas silver i helgens USM fick klubben sin 8:e medalj.