Meraf vann Finnkampen !

Foto: Deca Text & Bild

Den gångna helgen avgjordes Finnkampen i finska Tammerfors, på Ratina stadion belägen nere vid Pyhyjärvi strand. Om omständigheterna varit lite mindre absurda så hade förutsättningarna för fina tävlingar varit på topp. Nu krävdes den svenska truppen på färska friskhetsintyg, ändå fick de inte övernatta i Finland utan fick dagpendla med ett chartrat plan, därefter transporteras in till stadion med maximalt säkerhetspådrag, vänta i en betongkulvert på sin start och till sist tävla inför finska funktionärer som ibland var klädda som de skulle gå in i ett nyss havererat kärnkraftverk. Europa har blivit en Kafka-dystropi.. Nåväl om ett år så är det ett sorglustigt minne för medlemmarna i den svenska truppen. Hälle var representerat med tre löpare, som skulle ha varit fyra om inte Linn Nilsson någon vecka innan landskampen råkat ut för fotskada. Meraf Bahta sprang 1500m i ett starkt svenskt lag, som inte behövde köra dubblar på några aktiva. Meraf kommenderade loppet och drog i en perfekt fart för att skaka av sig samtliga finskor men utan att tappa den tredje svenskan Sara Christiansson på vägen. Mot slutet blev det givetvis lite prestigefajt om segern och som många gånger förr så höll Meraf ledningen in över mållinjen före Hanna Hermansson på 4.16,42.

Foto: Deca Text & Bild

I männens 1500m-lopp hade Hälle två debutanter. Samuel Pihlström var uttagen tillsammans med träningskompisarna Johan Rogestedt, Stenungsund och Suldan Hassan, Ullevi. När sen Suldan tvingades lämna återbud kallades Arvid Öhrn in och fick precis som Pihlström göra landslagsdebut! Finske Joonas Rinne vann och Rogestedt blev tvåa. Där bakom sprang Pihlström in som trea på 3.48,94 och Arvid Öhrn tog en extra poäng när han blev femma med 3.50,63. I herrmatchen var det tajtare i lagmatchen, då Sverige saknade en del av sina toppar, men till sist så gick Sverige segrande ur denna historiska corona-match och kunde under virussäkrade former åka ut till sitt väntande flyg på Tampere Airport.