Dubbla veteranguld på stafett SM

Foto: Deca Text & Bild (M35 och M45-lagen på 3x800m)

2020 års stafett-SM blev uppskjutet två gånger på försommaren, men avgjordes till sist på Slottskogsvallen i växlande väder. Växlande så till vida att ibland regnade det lite och ibland mer. I män 4x1500m  fick vi tyvärr avvara Samuel Pihlström samtidigt som konkurrenterna mönstrade sina vassaste trupper. Men Hälle ställde ändå upp med ett gott lag med nyblivne seniorlandslagsmannen Arvid Örn på topp.. Spårvägen, Sävedalen och Hässelby visade sig dock vara för svåra, i ett kvalitetsmässigt mycket bra lopp. Nu blev det en fjärdeplats för för Hälle. Tiden 15.46,14 innebar att man pressade ett 22 år gammalt klubbrekord med en halv sekund! Man får lite perspektiv på Mustafa Mohammeds karriär när man nämner att han var med redan i det rekordloppet ifrån 1998! I årets nya rekordkvartetten sprang 18 årige Sharmarke Ahmed, Anders Grahl, Samuel Fitsumbrhan samt Arvid Öhrn. I P17 3x800m kom Hälle på femteplats med laget Alexander Carlsson, Axel Johansson och Jonas Magnusson. Tiden blev så bra som 6.13,68, bara fyra sekunder ifrån Hälles distriktsrekord ifrån 1994.

På veteransidan blev det medaljfest. Det rena M45-laget Martin Burrows, Erik Framme och Patrik Hägg vann på tiden 6.34,25. Det här idel ädel Hälle-adel, sammanlagt har de här grabbarna gjort närmare 90 aktiva år i det randiga linnet. De pressade också sitt eget svenska rekord med 4 sekunder. Ett annat Hälle-lag blev trea med 7.03,78. I det laget sprang Nicolaus Fager-67, Richard Bäckström-81 och Nicklas Tollesson-77.
I K40 4x100m blev det seger för Hälles lag bestående av Catrine Forsström, Weronica Hägg, Anna Logg och Maria Gylfe. Detta efter en tuff strid över mållinjen med IFK Göteborg. Tiden skrevs till 59,44.