Hälle och Villstad arrangerar SM Milen

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild) 

Idag blev det helt klart att Hälle IF och Villstads GIF ifrån Gislaved kommer att arrangera SM 10km på landsväg lördagen 10 oktober på Anderstorps Raceway i Småland. Vi tar över arrangemanget ifrån Stockholm där man fått problem med att få nödvändiga tillstånd, de hade planerat att springa på öppen landsväg. Vi kör nu loppet på ett inhägnat område. Det är andra SM tävlingen för året, för knappt två månader så arrangerade vi, även då tillsammans med Villstad, SM halvmaraton på samma motorstadion. En tävling som blev en resultatmässig succé, det snabbaste halvmaratonlopp som någonsin arrangerats i Sverige. Nu får vi se om det kan bli en attack mot de svenska rekorden på 10km i Anderstorp. Tävlingarna kommer att sändas digitalt.