Fantastisk start på terräng SM – 6 medaljer redan första dagen !

Årets terräng SM avgörs på Grimstafältet i Vällingby, utanför Stockholm. En flack, öppen, tunglöpt gräsbana av internationellt snitt. Hälle har en rekordtrupp med hela 24 löpare på plats, varav hela 10 fick stiga upp på prispallen den första dagen. Främst imponerade Hälles damlag som vann dubbelt individuellt, etta Meraf, förstås, efter en klok, jämn löpning i så pass rask fart att det straffade alla som försökte följa. På andra plats kom säsongsdebuterande Samrawit Mengsteab som efter otaliga problem under säsongen äntligen fick visa vad hon kan, och att hon är bra på tunga gräsbanor har hon visat förr. Nu forcerar hon superstarkt på andra varvet och passerar Sävedalens Christiansson och Denisova. och tar sig fram till en lika glädjande som överraskande andraplats. Tiderna för Meraf och Samrawit är 13,38 respektive 13,54. Lagguldet säkrades genom att en Hälledebuterande Lisa Risby blir 7:a på 14,13 med bara fyra sekunder upp till 4:e platsen, och bra även av Emy Thorén på 24:e plats med 15,06.

Medalj nummer fyra kom i klassen F17/F16 lag, där trion Tilda Knauer, Julia Svennblad och snabbinkallade Irma Törngård tog en silvermedalj. Individuellt så var Tilda snabbast med en femteplats i F17 med tiden 15,01, en placering före Julia. Lagmedalj blev det även för Jonas Magnusson, Axel Johansson och Alexander Carlsson, vilka kom på tredje plats i P16/P17. Bäst individuellt var här Jonas Magnusson med en 6:e plats. Medaljfesten inleddes annars under de inledande veteranklasserna där Erik Framme tog en bronsmedalj i M45 klassen 8km med tiden 29,17. I morgon fortsätter terräng SM med fler möjligheter till Hälle-medaljer.