Leo & Tilde i rekordform

Foto: Deca Text & Bild

Vintern har mestadels bjudit på uthållighetsintervaller utomhus på isiga gångbanor, och där passen med broddar vida överstigit passen med spikskor. Detta till trots så visar Hälles unga sprinterteam mycket go form, när man äntligen fick träna inomhus och ett litet ”tävlingsfönster” öppnade sig i nedstängningseländet . Sista möjligheten, på ett tag att tävla, var i helgen i Göteborg på de snabba Mondobanorna i Friidrottens Hus. .Leo Bergman, 15 år, noterade först 7,63 på 60m – fjärde putsningen under vintern . Därefter så sprang han 200m på lysande 24,08, vilket för upp honom till statistiketta positionen i Sverige. Utomhus gjorde han som bäst 25,50, så Leo har gått fram nära 1,5 sekunder under inomhussäsongen. Tilde Dahlberg, född 06, ville inte vara sämre, hon valde att koncentrera sig på 60m denna dag. Där började hon först med att pressa sitt pers och distriktsrekord till 7,79, därefter i finalen så snabbt som 7,75. Detta utan tillstymmelse till konkurrens. Till sist så blev det personbästa även för 12 åriga Noomi Bergman på 200m med tiden 28,26 samt Agnes Knauer som löpte 1000m på 3.22,28.