Nisse JEM kvalade på Sollentuna FGP

Foto: Deca Text & Bild

Den andra deltävlingen av Folksam GP avgjordes som vanligt uppe på Sollentunavallen, en arena som ligger skyddad ifrån flera håll nere i en gammal grusgrop. För Hälles del så angavs tonen tämligen omgående då 45 årige (!) Anders Logg rusade 400m på smått fantastiska 49,61, nytt europarekord och en absolut världstid i åldersklassen. Därefter kunde vi glädja oss en årsdebut utomhus för Linn Nilsson på 1500m som efter en månad plågad av allergi bekymmer kände sig så pass fräsch att det tillät tävlingsstart. Hon tog också det säkra före det osäkra och valde att inte gå med i den snabba öppningen utan avvaktade bak i fältet, men på sista varvet tryckte hon på bra och blev till sist femma av de svenska tjejerna på tiden 4.17,93. Mitt i fältet och strax bakom ärkerivalen Hanna Hermansson, så det bör ha gett självförtroende inför fortsättningen av säsongen som vi hoppas skall innehålla mindre pollen i luften. 20 årige Samuel Pihlström körde med samma taktik i herrarnas A-final, med ett varv kvar så var han hopplöst efter och såg ut att vara verkligt trött, men den här grabben har en osedvanlig förmåga att växla upp mot slutet av lopp, så även igår. Nu krossade han mållinjen på nya perstiden 3.41,85 och passerade då precis superlegenden Nick Willis ifrån Nya Zeeland, 38 år och dubbel OS-medaljör. I eftertävlingarna så noterade Benjamin Åberg 1.52,35 i herrarnas B-final på 800m, något som gav honom en andra plats i heatet.

Foto: Deca Text & Bild

Och så slöts tävlingarna med ett lopp över 3000m hinder där Hälles 19 åring Nils Bredin debuterade med att notera 9.09,49, vilket inte bara innebar kval till årets Junior EM för 19 åringar utan även att han tar en tionde plats på Hälles allt-time high på distansen.