Historisk stafettseger på veteran SM !


Årets inomhus SM för veteraner ställdes in i våras av pandemiskäl, men genomfördes nu istället på hösten. En lite ovanlig position i tävlingskalendern, men många hade hittad till Västerås inomhushall och åter få tävla inomhus. Hälle hade en trupp på åtta aktiva på plats, som åkte hem med åtta medaljer, ett bra facit med andra ord. För första gången så blev det seger i damernas stafett 4x200m för kvartetten Catrine Forsström, Weronica Hägg, Angelica Kela och Evelina Fridolfsson, men det var strid på kniven. I mål skiljde bara sex hundradelar till arrangerande Västerås. I övrigt så kan noteras en guldmedalj till Angelica Kela i K40 klassen viktkastning med distriktsrekordet 10,86. Långt även av Weronica Hägg i K45 med 10,51, vilket gav en 4:e plats och nytt distriktsrekord. En fin guldmedalj blev det också till Peter Szamer på M55 60m häck på nytt distriktsrekord. Silvermedaljer blev det till debuterande Evelina Fridolfsson i K35 viktkastning, till Maria Gylfe i K40 kula, Catrine Forsström i K40 stavhopp, Erik Framme M45 3000m samt till Katarina Åström som med 11.21,84 på 3000m och 5.28 på 1500m inte bara tog silver utan även slog inomhusdistriktsrekord på den förstnämnda distansen. Markus Högeteg plockade också poängplatser, och hans 8,52 i 50-åringarnas 60m final innebar ett snyggt klubbrekord i M50. Nu kan vi stolt summera veteran-året 2021 att vi totalt tagit 37 veteran-SM medaljer, och att dessa medaljer tagits av 19 olika aktiva. Totalt har ett 40-tal Hälleaktiva deltagit på årets veteran SM tävlingar. Ett rekord!

Hälle IF veteran-SM medaljer 2021