Petter vann snabb höstmil i Falkenberg

Foto: Deca Text & Bild

Löparklubben i Falkenberg med det basketliknande namnet Allstars arrangerade årets andra millopp på en flack varvbana runt kyrkogården, strax söder om Ätran. Banan är kontrollmätt så vi kan väl lite jämföra den med vår Massetjärnsrunda i Mölnlycke. Lite längre varv bara, drygt 3km. Hälle deltog med ett tiotal löpare som fick riktigt skapligt löparväder, lite regn förvisso men 11 grader varmt och jämfört med dagen innan ganska vindstilla. I herrklassen blev det en dubbelseger för Hälle, Petter Svensson vann i ensam stil på nya personbästatiden 30,26 närmast före Isak Eriksson som med 31,54 pressade sitt pers ifrån segern på Karlstads stadslopp med en halv minut. Än värre var Hälles fyra i loppet, Martin Adolfsson som med 32,04 persade med en minut. Martin är glödhet just nu, det var bara två veckor sedan andra platsen i Kullamannens ultratrail. Pers blev det även för 11:an Anton Svanå med 34,35. På damsidan så slutade en formstark Emy Thorén tvåa med tiden 36,19, pers med en halv minut även här. Fyra kom duktiga K40 tjejen Annelie Johanson med tiden 37,39 och på åttonde plats Katarina Åström (K50) med årsbästatiden 38,42. Vi skall samtidigt passa på att lyfta fram två fina Hälleresultat ifrån internationella storlopp. Tony Hatefnejad noterade lysande 1.08,55 på Valencia halvmaraton och M40 veteranen Martin Kjell Ohlsson noterade 2.32,32 på Zürich marathon, ett lopp som lite överraskande nog genomfördes i Barcelona.