Ljungskileslingan 2022 – folkfesten var tillbaka

Foto: Tobias Åberg

Efter två inställda år så var nu äntligen Ljungskileslingan tillbaka i samband med Ljungskiledagen. Och visst var lite av den gamla fina badortsstämningen tillbaka med linnekostymer, halmhattar och kaffe och sockerdricka på sommarserveringarna. Men framförallt så märktes det ju att det är valår, större delen av kommunens ledande beslutsfattare var på plats och kampanjade. Och så var det ju givetvis Ljungskileslingan, motionsloppet som arrangeras av Hälle IF och Ljungskile FK. Och räknar man in knatteloppet så kunde tävlingsledare Martin Burrows räkna in bortemot 400 deltagare, vilket får sägas vara utmärkt. De flesta långloppen har ju fått se att deltagarsiffrorna sjunkit något efter covid-pandemin. De äldre klasserna sprang i år ett eller två varv på en 5km slinga på västra sidan av E6, här fick man mycket havsutsikt för startavgiften. Banan användes ju redan på SM 100km 2019 och är omvittnat snabb, dock så var 2022 års upplaga påverkad av ganska kraftig vind. I samtliga klasser blev det Hällesegrar, på 10km segrade Jonathan Jungmalm och Katarina Åström och på 5km hette segrarna Tilda Knauer och Henok Ande. Lägg till att även 15 åriga Lova Malmqvist Sjögren vann juniorklassen på 5km. Som vanligt så var det ju massmönstring i ungdomsklasserna på den klassiska ettan, med upplopp på affärsgatan. Allra snabbast här var Hälles 12 åriga Ellen Bernhardsson. Men Ljungskileslingan är ju främst bredd och det var minst 70 års åldersskillnad mellan yngst och äldst denna dag, alla kämpande under en blå himmel, sol och till ljudet av sjöfågel.