3.38,46 av Pihlström i Kourtane

Foto: Deca Text & Bild (arkiv)

Hälles Samuel Pihlström gjorde ett strålande lopp i finska Kuortane på torsdagen då han vann 1500 m på 3:38.46 – personligt rekord och avancemang till elfte plats på den svenska genom-tiderna-listan. Han passerar då legender som OS 4:an 1960 Dan Waern samt med en hundradel Hälle-ikonen Rizak Dirshe. Det här var Samuels tredje lopp i år under 3,40 och en EM start senare i sommar i München känns alltmera trolig. Undrar ni var Kuortane ligger så kan man säga att det är en liten by med 3000 invånare som ligger ett par dagsmarscher in i sjö och myrmarkerna i mellersta Finland. I den här byn ligger ett idrottsinstitut  med ett antal fantastiska idrottsanläggningar och så en gång om året arrangeras Kuortane Midsommarspel som är känt för sina högkvalitativa start-fält, kanske främst i den finska nationalsporten spjutkastning.