Offensiva medeldistanslopp lönade sig

Foto: Deca Text & Bild

Torsdagskvällen bjöd både på Bauhausgalan på Stockholm Stadion samt tävlingar på norska nationalarenan Bislett. Börjar vi i Stockholm så representerades Hälle förtjänstfullt av formstarke 21 åringen Samuel Pihlström som löpte offensivt på 1500m, han var uppe i ledningen med 300m kvar. På slutet fick han släppa fyra löpare förbi sig men en femte plats med nya personbästatiden 3.37,23  och svenskt årsbästa imponerar stort. Han är även 7:a i den svenska genom-tiderna statistiken.

På Bislett så var det Benjamin Åberg som stod för den offensiva satsningen med färskt personbästa på 400m i självförtroendebagaget. I ett tufft heat med hare för 1,45-tider fick Benjamin en bra resa långt bak i fältet. Med snabba 53,0 på 400m och 1.20,5 på 600m så var det upplagt för personbästa. Satsningen belönades med nya pers-tiden 1.50,42, vilken lyfter upp honom till en andraplats i Hälles all-time high statistik efter legendaren Rizak Dirshe.