Happiness is only real when shared – seger även i OCR stafetten !

Efter fyra raka segrar i de individuella loppen var givetvis Hälle skyhöga favoriter även i stafetten på RM arenan i OCR i Krusgårdsparken i Torshälla. Lagen bestod av två män och två kvinnor som var och en skulle löpa en banan på cirka 2km. Man fick fritt disponera lagen, vilket innebar att Hälle och Eskilstuna valde lite olika, Hälle körde varannan man och kvinna, medan Eskilstuna började med sina båda manliga löpare och tog så ledningen. På sista sträckan kom dock Hälles Tobias Jäger att springa ikapp motståndarna, och Hälle vann till slut med nära minuten. I laget löpte i tur och ordning Martin Bäckström, Sara Forsström, Karin Hesslow och Tobias Jäger. Tiden skrevs till 37:15. Till reglerna hör att man springer gemensamt, hela laget, på avslutningen av den sista sträckan. Över mållinjen gjorde hela laget Saras mål-gest, en kullerbytta. Det femte guldet av fem möjliga var bärgat. På andra plats kom Eskilstuna och på tredje Fredrikshof. Vi bugar och gratulerar våra duktiga OCR hjältar och hjältinnor och håller med i Christopher McCandless citatet i rubriken som Martin Bäckström nämnde i segerintervjun. Nu väntar sprinten hemma på Backamo i samband med Backamo OCR i augusti.