Storslam, so far, på OCR RM – fyra guld !

Årets första OCR RM genomförs nu under helgen i sörmländska Torshälla. Arrangerande Eskilstuna Friidrott kör på sin permanenta bana med några pikanta tillägg i form av bl.a. några vattenhinder där det gäller att inte tveka inför att stoppa hela huvudet under ett vatten som gissningsvis blev gyttjigare allteftersom dagen gick. Hälle har haft fyra aktiva på plats, vilka så här efter de två inledande loppen varit oerhört framgångsrika. Sedan EM så har Martin Bäckström och Sara Forsström hunnit att gifta sig innan man ställde bröllopsresan till Torshälla. Och formen var det inget fel på. På den korta 3km banan fick Martin förvisso släppa duktige dansken Jonas Drescher några få sekunder före sig, men som bäste svensk så vann Martin RM på tiden 20,58. En bra tid med tanke på att banan var hindertät och löpningen till stora delar gick på gräsbanor. Även silvermedaljen gick till Hälle genom Tobias Jäger och på damsidan så var Sara Forsström förkrossande stark och avgjorde så att även damguldet gick till Hälle. Här kom även Karin Hesslow på 4:e plats.

På lördagen var det dag för distansloppet 12km, på en flack men hindertät bana och med flera tidskrävande vattenhinder. Även här så blev det en Hälledubbel för Martin och Tobias med danske Drescher något före. Martin vann RM på 1.03,51, en knapp minut före klubbkompisen i Hälle Tobias Jäger. På damsidan vann åter Sara Forsström med 1.13,21 och fixade därmed Saras fjärde guld till Hälle, av totalt fyra. Nu återstår på söndagen stafetten, då skall vi se om det blir en femte titel.