Samuel Fitsumbrhan vann Kretsloppet!

Årets Kretslopp går nog till historien som ett av de största arrangemangshaverierna som skådats på mycket lång tid, enligt Borås Tidning så visades 200 löpare fel, vilket innebar att de sprang nära en kilometer för kort. När Hälles Samuel Fitsumbrhan glädjande spurtade hem segern i det prestigefyllda loppet så var han överraskad av att finna en löpare i målfållan som aldrig passerat honom. Men denne blev givetvis senare diskad och segern gick till Hälle, men för några minuter i målfållan så var det fullkomligt kaos. Bakom Samuel så blev det många Hällelinnen på rad. Arvid Örn slutade 3:a med 30,27, Petter Svensson kom 4:a med 30,39 och Anders Grahl 5:a med 30,55. Boråsbon och Hällelöparen Jakob Böhm var snabbaste lokale löpare med 32,08 och på 8:e till sist M40 veteranen Nuray Yassin med 33,17. På damsidan blev det en glädjande andraplats för Michelle Schnellbacher med 36,57, men här försvann många i felnavigeringen bl.a. Hälles Annelie Johansson.