Branislav tog silver på Satellite VM Back yard ultra!

Back yard ultra är en av de grymmaste tävlingsformer man kan tänka sig. Man har en sträcka, i detta fall 6,7km som man har en timma på sig att löpa. Det låter ju inte så svårt! Men sedan efter en timma så springer man igen, och så ytterligare en timma ytterligare ett varv. Den vinner som springer flest varv helt enkelt. Förlorar gör man ifall man antingen inte hinner runt på stipulerad tid, eller ifall man helt enkelt ger upp. VM tävlingen skall här ses som ett tämligen inofficiellt sådant i och med att man över hela världen tävlar samma dag men på olika banor. Men Sverige och Norge hade dragit samman sina trupper i ett höstgrått Älvdalen och i den svenska truppen ingick Hälles slitvarg Branislav Pavic, klubbrekordhållare på 24h löpning. Men nu rörde det sig om en längre tid, Bransilav kom här totaltvåa på hela 56 varv, bara varvet efter segraren Torbjörn Gyllenbring men långt före bäste norrman. Man kan välja två strategier i Backyard, man kan springa snabbt och få lång vila, eller man kan springa långsamt och ha kortare vila. Branislav valde sin vanliga taktik, lugnt metodiskt, kort vila men inga ras, hela tiden i balans. Här gäller det att i drygt två dygn kunna hålla uppe energinivån, ha en fungerande mage, inte dra på sig mjölksyra, eller överbelastningar. Halva loppet går i pannlampa och på slutet var det bara två löpare ute på banan. Totalt tillryggalade Branislav 375 km, vilket är nästan avståndet mellan Göteborg och Stockholm fågelvägen.