Sandra 21:a på Sparthatlon

Ett annat av världens tuffaste ultralopp är Sparthatlon. Enligt legenden så löpte den kände kuriren Feidippides sträckan på en och en halv dag när det begav sig 490 fk. Sträckan är 24,5 mil, inte allt för utmanande ifall man har 36 timmar till förfogande, men då glömmer man den tuffa kuperingen, södra Grekland erbjuder närmast en alpin terräng. Och så givetvis temperaturen, i början av oktober så är det fortfarande 25 grader varmt på dagen. Så stipulationstiden 36h är en utmaning som oftast bara en tredjedel av de startande klarar. Utmed banan finns kontrollstationer och klarar man inte tidskraven så åker man av. En Hälletjej som löpt loppet flera gånger är Sandra Lundqvist, ifjol tvingades hon bryta men i år gick det bättre. Nu nådde hon hjältarnas Sparta på södra Peloponnesos på tiden 34 timmar och 38 minuter , vilket gav en 21:a plats. Sandra har själv Hällerekordet ifrån 2019 på 33:23, bästa placering kom 2015 då Annika Nilrud kom 8:a och ifjol då Petra Hurtig kom på 10:e plats.