Silver till Max Peter på terräng-NM

Foto: Deca Text & Bild

Nordiska mästerskapen i terränglöpning gick i år av stapeln i norska Kristiansand. När man tänker på NM terräng, och Norge samtidigt så frammanas minnen av snöslask, lera och förfrusna fötter. Men i år var det givetvis annorlunda, regnsäkra Kristiansand erbjöd visserligen halvklart sensommarväder men blöta banor och lervälling på stora delar av banan. Banan var tekniskt krävande med extra allt. Löparna fick springa på gräs, grus, sten, lera, vatten och genom sand på den kuperade banan. Det här passade givetvis Hälles Max Peter Bejmer perfekt, orienterare som han är. Länge hängde han på segrande landsmannen Mohammadreza, men fick till slut nöja sig med individuellt silver med tiden 31,41, närmast före norsk-eritreanske Senay Fsehatsion. På 7:e plats i den kvalitativt goda herrtävlingen kom en annan Hällelöpare, Arvid Örn med tiden 32,14.

Foto: Deca Text & Bild

Sammanlagt vann det svenska herrlaget lagguldet med de två Hällelöparna i laget tillsammans med totalvinnaren Mohammadreza Abootorabi.