Vintertrailframgångar i berg och på slätt

Att det är januari hindrar inte traillöparna ifrån att tävla. Sandra Lundqvist var bästa tjej på extremloppet Trans Scania, ett lopp som får vanlig maraton att kännas som en startblocksdistans. Loppet startade fredag kväll i Bjärred vid Öresund, därefter sprang man ned till Malmö innan man vek av österut och sprang rakt över Skåne till Österlen. Väl där så springer man tillbaka igen till Lund där målet var på söndagen. Total sträcka var knappt 25 mil, huvudsakligen ren terräng. Ingen service, ingen snitsling. När Sandra gick i mål vid lunchtid på lördagen så klockades hon för 37 timmar, tvåan i klassen var ett knappt dygn efter i mål. Sebastian Ljungdahl passade i samband med ett träningsläger i Spanien att springa ett lokalt bergslopp Aitex Terra trail på 44km som han vann överlägset på 3,59. Gott att se Sebastian tillbaka på banan efter ett sjukdoms och skadedrabbat 2022.