Starka säsongsdebuter i Stockholm

Foto: Deca Text & Bild

Under helgen som gick var det många aktiva igång på olika håll i landet. I Stockholm arrangerades 2 högklassiga tävlingar i två olika hallar under lördagen och söndagen. I Sollentuna hölls Vinthundsvintern, en tävling med fokus på 3000m där heaten avlöste varandra under lördagen. Hälles Olle Ahlberg gjorde säsongsdebut inomhus efter sitt fina lopp i Valencia för några veckor sedan och levererade direkt. I männens A-final låg han med långt fram och gick upp i tät med 1000m kvar att springa. På slutet fick han se sig passerad av två löpare men slutar trea på nya personbästat 8.01,81. En fin debut av Olle som lovar gott!

Foto: Deca Text & Bild

Dagen efter var det dags för årets första Folksam GP, denna gång i Sätra med många av våra svenska världsstjärnor på plats. I männens B-final på 800m gjorde Benjamin Åberg ett fint lopp där han sprang offensivt och sånär höll undan till seger. Benjamin slutade tvåa i loppet på goda 1.52,17, hans bästa säsongsdebut på distansen och hans 3:e snabbaste lopp inomhus i karriären! En dryg timme senare slängdes 16-åriga Nelly Elned in i hetluften på allvar när hon sprang 400m mot tufft motstånd. Men Nelly gjorde det mycket bra från bana 1 och sprang i mål på fina 56,45. Nästpers från svåra innerbanan!

Foto: Deca Text & Bild

I Karlstad hölls tävlingar under både lördagen och söndagen där Hälle hade en lite bredare trupp på plats. På 200m sprang Leo Bergman in på stabila 22.78, Anders Logg noterade 23.46 och Tilde Dahlberg sprang på 25.43. Elina Bergman debuterade på 400m med goda 61.97. I Borås noterade vår veteran Ulla Littenheim goda 11,07 på 60m vilket är nytt distriktsrekord i K75.