Olle och Benjamin försvarade Hälles färger

Foto: Deca Text & Bild

Årets inomhus SM i friidrott gick i Malmöhallen Athleticum på dess snabba och branta kurvor. Hälle hade två löpare på plats, dels Benjamin Åberg och dels Olle Ahlberg. För Benjamin var det först försök på fredagen, där han skuggade Erik Martinsson in i mål till en säker finalplats. På lördagen var det final, en trång sådan med 7 startande löpare, där Benjamin åter gjorde en habil insats och höll sin rankingplats fram till en 4:e plats på nya årsbästatiden 1.51,54.

Foto: Deca Text & Bild

För Olles del var det en svettig helg, först huvuddistansen 3000m på fredagen. Loppet blev optimalt svårt för Olle med låg fart, och sedan en rasande spurt. Till sist passerade han målet som 8:a med tiden 8.33,63. Revanschsugen så startade han även på 1500m, som är en för honom sällan löpt distans. Han gick till final och därefter i final klipper han till med en nya 8:e plats och tiden 3.50,34.