Snabba Hälletider i Spanien

Foto: Deca Text & Bild

Vinterns långlopp i Spanien lockar världseliten, denna helgen var det dags för Sevilla maraton. Tävlingen där Mustafa Mohammed satte svenskt rekord för några år sedan. Till årets stora maratonlopp i det gamla tjurfäktar-Meckat så deltog två Hällelöpare. Dels Samuel Tsegay, som tyvärr steg av halvvägs efter en snabb öppning. Den andre var fjolårets VM löpare på 100km, Linus Wiren som visade prov på god form genom att rejält personbästa på den här för honom korta distansen. Hans tid skrevs till 2.24,48, personbästa med närmare tio minuter! En vecka tidigare hade Tony Hatefnejad besökt den katalanska huvudstaden Barcelona och sprungit halva distansen. Här snuddade Tony vid  sitt pers med tiden 1.09,00. Tony slutade på 89:e plats och Linus 114:e i de knivskarpa konkurrenserna.