JSM succé på 400m för Nelly och Leo

Foto: Deca Text & Bild

Årets Inne JSM gick i nya Eva Lisa Holzt arena i Karlstad, en arena som för omväxling skull inte är namngiven efter en storsponsor utan en kvinnlig värdshusvärdinna i Karlstad på 1700-talet, mera känd som ”Sola i Karlstad”. I Hälletruppen så stod de största förhoppningarna till två 400m löpare i 17 årsklasserna, och dessa förhoppningar skulle inte komma på skam. Nelly Elned hade att försvara fjolårssegern och ett visst favoritskap som Sverige-etta. Men statistik är en sak, verkligheten en annan. 400m inomhus är ett taktiskt rävspel, start på enskilda banor, sedan in på gemensam. Trångt, bökigt, inte olikt skidsprint. Nelly gled lätt genom försöken utan att behöva mobilisera full kraft. I finalen så drog en av huvudkonkurrenterna Elin Pihlström hårt och ledde vid varvningen. Men då hon tappade fart direkt efter varvningen så passade Nelly på att gå upp i spets en position hon effektivt försvarade in i mål. Hennes sluttid blev 56,63 och hon vann med några tiondelar före Lunds Lily Bosemark som löpte starkt på slutet. I pojkarnas 17 års klass så gjorde Leo Bergman ett motsvarande upplägg. Han gled igenom försöken med vilopuls. I finalen så drog Sundsvalls Leon Ölmerud Kjellman tokhårt och ledde från start. Leo släppte några meter strax efter halva sträckan, vilket ar lite synd då han hade goda krafter kvar och knappade in på Sundsvallslöparen på slutet. Silver till Leo, men han kunde glädja sig åt ett nytt personbästa 49,54, som dessutom är nytt distriktsrekord P17 i det nya stordistriktet. Han slog här inomhus EM guldmedaljören Mathias Claessons gamla rekord. På medeldistanssidan så var Ida Kraft bäst med en 5:e plats på 1500m i den mycket starka F19 klassen med tiden 4.37,27. Henok Ande gladde stort i P19 klassen med en 7:e plats i finalen på 1500m med nya personbästatiden 4.10,23. Samma placering även till Axel i Johansson i direktfinalen i M22 med tiden 4.19,50. I P17 klassen noterade sig även Anton Andersson för goda resultat, en 8:e plats i tresteg med 11,34 och en 11:e plats i höjd med 1,72.