Hälle försvarade fjolårets dubbelsegrar på Varvetmilen i Göteborg!

På ny tvåvarvs bana med publikfriande inramning med start och mål inne på Ullevi, så blev Varvetmilen i Göteborg en ren Kärnkavalkad med dubbelt Hälle i både dam- och herrklassen – Precis som förra året. Trots ett sällan skådat kö-tumult vid nummerlappsutdelningen. Detta på grund av kraftig underbemanning och tekniska strul som slutade med att arrangören Göteborgsvarvet fick skjuta upp starten två gånger, totalt 40 minuter, så kunde våra Hälle-aktiva ladda om och notera fina prestationer – Totalt hade Hälle 24 löpare i mål! 

I damklassen imponerade Emy Thorén och försvarade sin seger från Varvetmilen 2022. Precis som förra året noterade Emy även ett nytt pers på 35:25. Bakom Emy hade vi fyra Hälletjejer i mål, där Hanna Skårbratt blev 10:a med 39:41, Stina Bergman Lindskog 11:a med 39:52, Karin Horkeby 13:e med 40:09 samt Hälle-debuterande Lisa Baker som noterade 45:19. I herrklassen fick vi se dramatiska scener när Martin Adolfsson stormade mot en tid under 32 minuter, men faller med 100 meter kvar och blir omsprungen av Jacob Böhm som segrade med tiden 32:11. Martin lyckades ta sig i mål på en 2:a plats med tiden 32:25 – dubbelt Hälle på pallen! Strax bakom sprang Arez Mohideen in på en 4:e plats med tiden 33:08 och Gustav Leonardsson blev 8:a med tiden 33:32. Totalt hade Hälle 7st herrar bland de 30 bästa, och 11 herrar under 36 minuter.