Gustaf och Per Adam vann prestigesegrar!

Foto: Christian Johansson

Det är aprilväder, ena dagen solbrillor och isglass nästa dag termobrallor och varm choklad ur termos. Samtidigt rullar nu långloppssäsongen vidare, numera sträcker den sig ju fram till november utan av brott. Ur de senaste dagarnas resultatlistor så fångar vi bland annat Sveriges äldsta och mest anrika lopp Kungsbackaloppet. Numera är det ett halvmaratonlopp i och ikring Kungsbacka, förr var det ett lopp från Kungsbacka till Göteborg. Här har det blivit många Hällesegrar under åren och så även i år då flitige Gustaf Leonardsson vann på tiden 1.13,53. På tredje plats var det också Hälle genom duktige veteranen Johannes Bogren 1.16,05. Den andra segern noterar vi ifrån trailloppstouren där turen hade kommit till Hässleholm i Göingebygderna i norra Skåne. Banlängden var här en halvmara och terrängen en ganska snabblöpt, för att vara trail, bana i lövskog. Även här blev det alltså Hälleseger och detta genom en av årets riktiga kometer, nämligen Per Adam Jägerström som vann komfortabelt med tre minuter på tiden 1.33,25.