Snabba tider over-there

USA-säsongen på bana är i full gång och en Hälleaktiv som blivit en av årets stora sensationer är Viktor Idhammar, född 2003 och ännu inte 20 år fyllda. I helgen var det tävlingar i Charlotteville i norra Virginia där Viktor pluggar vid University of Virginia. Staden som är i Uddevallas storlek har fostrat två presidenter, bland annat Thomas Jefferson men den här helgen var det alltså friidrott och i vårt fal 1500m. Viktor kom här efter ett fenomenalt sistavarv på 56 sekunder att för första gången ta sig under 3,40. Tiden skrevs till 3.39,66. Bara Samuel Pihlström har gjort snabbare i klubbens historia. Samtidigt borta vid världens mest nobelprisbelönta universitet, Stanford i Kalifornien, så gick de stora tävlingarna Payton Jordan Invitational. Payton Jordan var en mycket känd amerikansk coach, headcoach vid OS 1968 där bl.a Bob Beamon gjorde sitt fantastiska 8,90 hopp. Vid årets tävlingar så löpte först Olle Ahlberg 14,02 på 5000m, och dagen därpå blev det efterlängtad Hällepremiär för Johan Rogestedt på 1500m med fina tiden 3.42,82 och en meriterande 3:e plats.