SM 10km – Emy bästa Hälleit, Tilda och Sharmarke på pallen i juniorklasserna

Årets SM 10km gick nere på landets korta sydkust, i den flacka Wallander-metropolen Ystad. En ganska ovanlig SM-stad. Hälle var givetvis på plats, med en trupp på nio löpare. Bästa seniorinsats bestod oss Emy Thorén med när hon löpte in en på en 6:e plats med tiden 35,19. Jämna och stabila Emy börjar att alltmer närma sig 35 minuters gränsen. I herrklassen så säsongsdebuterade Petter Svensson med en fin 10:e plats med 30,14, på 13:e plats kom Arvid Öhrn med 30,45. Därefter så löpte tre Kärngängskillar in på fina personbästan. Isak Eriksson kom 17:e med 31,07, Martin Adolfsson 22:a med 31,34 och Hjalmar Sandberg 28:a med 31,50.

Medaljer blev det också, fast i juniorklasserna. Tilda Knauer plockade en silvermedalj i K22 klassen med nya personbästat 38,05 och Sharmarke Ahmed var glädjande tillbaka igen på tävlingsbanan med en 3:e plats i M22 klassen med tiden 31,25.