Fredrik Bakkman vann Isaberg 500

Isaberg ligger på höjderna mellan Ulricehamn och Jönköping och lanseras som Smålands Åre. En vintersportort som även är ett Mecka för downhillcyklister och traillöpare på sommaren. Isaberg 500 är ett av landets elittätaste traillopp där man ett antal gånger klättrar upp på den 309 meter höga urbergshöjden tills man kommer upp i just 500 höjdmeter. Då sträckan bara är 10,5km så blir det en oerhört massa klättring, men även en massa utförslöpning. En som hanterar detta till fullo är Hälles Fredrik Bakkman som här verkligen levde upp till sitt efternamn, med tiden 49,01 så vann han med över minuten före fjolårets svenske mästare på korta banan Oscar Claesson, trots att denne stort sett var på hemmaplan. Fredrik har öppnat säsongen starkt med två segrar på trailtouren.