Martin på pallen i OCR World Series i Belgien

Foto: Deca Text & Bild (arkiv)

Det blev nya OCR framgångar för Hälle IF I helgen och den här gången i Belgiska Bouillon under den gångna helgen när en deltävling av OCR World Series avgjordes i samband med att även de belgiska mästerskapen arrangerades. Martin Bäckström hamnade på pallen mot högklassigt motstånd innehållandes regerande Europamästare och andra meriterade, främst belgiska, löpare. Loppet var 14 km långt med 500 höjdmeter i tuff terräng och ett 40-tal hinder. Martin fick ett riktigt bra kvitto i satsningen mot årets mästerskap då han, efter en kontrollerad start, sprang ikapp tätduon och la sig i rygg på 2022 års europeiska mästare på 15km i OCR Thomas Buyle i kampen om andraplatsen. Martin lade in ett ryck med 3 kilometer kvar och distanserade belgaren med en knapp minut.  Alldeles mot slutet åts avståndet upp av belgaren efter ett misstag av Martin på ett hinder plus att Buyle, visade det sig i efterhand, genat förbi ett krävande lerhinder och tjänat många sekunder på det. Buyle lyckades alldeles mot slutet Martin passera vid ett av de allra sista hindren. Det blev därmed en tredjeplats för Martin på podiet som han delade med två tidigare europeiska mästare. Även Sara Bäckström var med på resan och var tänkt att stå på startlinjen men fick den här gången stå över på grund av skada. Härnäst för Sara och Martin väntar den 6/5 finalen i Toughest-Championship i Malmö som är en fristående serie av kommersiella tävlingar i Norden.