Thordéndagen

Hänryckningens tid, pingsten, innebär även Thordéndagen. Den store idrottsmecenaten och entreprenören Gustaf B Thordén föddes 25 maj 1894 i Uddevalla och därför brukar Thordénstiftelsen dela ut stipendier på den lördag som ligger närmast i anknytning till hans födelsedag. Oftast sker det nere på Bohusläns museum, så också i år. Stipendier delas ut i många olika sammanhang, det är studiestipendier, miljöstipendium, kulturstipendium och så idrottsstipendier och det är där vi i Hälle kommer in. Hälles ordförande Christian Persson samt ungdomsstipendiaten Jonas Magnusson var på plats för att ta emot sammanlagt sex stipendier. Hälle IF tackar styrelsen för Thordén-stiftelsen för stödet som gör det möjligt för våra elitaktiva att genomföra en seriösa satsningar på internationella mästerskap.

Några få dagar senare så bjöd även Sparbanksstiftelsen Väst på tårta och klubbstipendier till ett antal Uddevallaklubbar. Christian Persson var på plats även här och representerade föreningen.