Spikskopremiär i Trollhättan

Foto: Deca Text & Bild

Samtidigt med att vårvärmen rullar in, fruktträdgårdarna blommar och lärare kämpar med betygsättning, ja då är det dags för utomhussäsongen på bana att köra igång. Som vanligt så är Trollhättans McDonaldspel ett säkert sommartecken, en klassisk bredd och ungdomstävling med saft, bullar, hejande föräldrar, grilldoft, garanterad motvind på sprint och säkerställd frånvaro av farthållare på långloppen. Hälle hade en 20 deltagare stark trupp på plats, vilka både presterade och trivdes i det fina vädret. 17 årige Sebastian Sjöholm vann herrarnas 100m, jämnårige Anton Andersson persade i höjd med 1,75, Tilda Knauer vann damernas 800m efter en långspurt och 13 åriga Julia Björkman vann komfortabelt 13 års flickornas kula, endast några decimeter ifrån veckogamla perset 11,97 och Ulla Littenheim snuddade vid sitt eget distriktsrekord på 800m K75 med en tid kring tre och en halv minut. Men framförallt så är det bland tjejerna i F11 och F9 klasserna som Hälle visade stor bredd med mängder av tjejer på topplaceringar.