Majken och Hanna imponerade stort på Slottskogsvallen

Foto: Deca Text & Bild

En helt annan tävling än McDonaldspelen är den minimalistiska tävlingen med det lätt pretentiösa namnet Bannister Running Invitational, här är det några få grenar, med farthållare och målsättning att prestera resultat. Men det var blåsigt och småkallt, för en gång skulle så var det medvind på Slottskogsvallen, men det innebär också att det är en nordanvind som luktar snö och isbjörn. När det var dags för 1500m loppen så hade det dock mojnat något. I damklassen så blev det en glädjande dubbelseger för Hälletjejerna Majken Söderlund Larsson och Hanna Strand vilka lätt och lydigt tassade med farthållarna för att sedan växla upp och göra en rykande snabb avslutning. 16 åriga Majken pressade med tiden 4.28,25 sitt personbästa och distriktsrekord med två sekunder. Än värre var 14 åriga Hanna Strand som med 4.30,94 pressade sitt två år gamla pers med sju sekunder. Pers blev det även för storasyster Ester Strand med 4.50,48 mitt i det stora startfältet. På 800m följde Tilda Knauer upp sin seger i McD med en andra plats i B-finalen med 2.19,97.

Foto: Deca Text & Bild

Bland herrarna så hade Hälle ett halvt kompani på plats på 1500m varav Arvid Örn med en 3:e plats i A-finalen var snabbast med 3.49,70. Under 4 minuter smet även i B-finalen Nils Bredin med 3.58,85 och Petter Svensson hundradelen bakom. Snabba på ungdomssidan var även 18 årige Henok Ande och 17 årige Filip Jonsson, båda med 4,09.