Sara Bäckström vann Toughest finalen i OCR

Finalen i Toughest-touren avgjordes i år i Malmö. Nytt för i år var att man kvalade under förra året och i samband med att Toughest i år firar 10 år så körde man Toughest Championship finalen. Hälles starka OCR team var givetvis på plats. Sara Bäckström hade veckorna innan kämpat med skador och en tung känsla i kroppen så hon hade inte så höga förväntningar inför finalen. Martin Bäckström hade inte heller den bästa uppladdningen med en fot som krånglat och trots att han hade en dålig dag så tampades han med Artjoms Rekunenko från Lettland om första platsen. Martin är stark i hindren och tar in på Artjoms men med en kraftlös känsla i foten så får han mot slutet släppa Artjoms och kommer in på en besviken andra plats. Tobias Jäger öppnade kontrollerat, tog placeringar och kände sig stark hela vägen in i mål där han tog sig upp för rampen som tredje man. Hur gick det då för Sara? Sin vana trogen hade hon helt fel gällande sina förväntningar på sig själv. För ovanlighetens skull går Sara ut i ett relativt snabbt tempo och lägger sig först. Den placeringen håller hon hela vägen fram till sista hindret och där har hon en lucka på ca 3 minuter. Tur är väl det för sista hindret är rampen, ett hinder som Sara mentalt har svårt för. Hon gör flera bra försök men missar. När hon ser de andra tjejerna komma säger Martin från sidan ”Nu har du bara en chans, nu måste du klara den. Vänta tills jag säger till” Sagt och gjort! Plötsligt fattade kroppen vad den skulle göra och Sara kom upp och kunde då titulera sig som vinnare av Toughest Championship finalen!