Stor Hälledominans i Jönköping

Foto: Marathon Photos

Hälle hade laddat upp med en stark trupp till Jönköpings stadslopp 10km. På en snabb citybana där det dock rådde blott någon enstaka plusgrad och risk för snö så blev det glädjande bra resultat. Olle Ahlberg visade ju redan på terräng SM att han var på gång formmässigt. Efter att ha löpt första halvan tillsammans med Malmöveteranen Johan Larsson så stack han ifrån på andra halvan och vann på imponerande 29,42. En som också visade god höstform var 21 årige Sharmarke Ahmed .som slutade 3:a i loppet med årsbästatiden 30,19, sekunden före klubbkompisen Petter Svensson. På 12:e plats följde sedan Daniel Parheden med 32,17, därefter Adam Brandt 32,22, 18 årige Algot Wedberg 32,47 och Pontus Algotsson 32,57. På damsidan försvarades Hälles färger av  mångfaldiga svenska veteranmästarinnan (K50) Katarina Åström som slutade 10:a med årsbästanoteringen 39,38.