Emy spurtade hem Finalloppet

Tävlingar kommer och går, inte minst när snackar de nyare disciplinerna som trail och OCR. Men några få race är fixstjärnor på arrangemangshimlen. Ett sådant är Finalloppet uppe på anrika Skatås, med sina scoutstugor, vandringsleder och grönpistade skidbackar. Loppet har en snart 60 årig historia. Årets upplaga gick i perfekt löparväder med ett 10-tal plusgrader, lugna vindförhållande och ett så svagt duggregn att det gränsade till dimma. Lützen med andra ord. En dag som gjord för fältslag. En besvärande skada gjorde att Emy Thorén tappade andra halvan av säsongen, men på årets traditionstyngda avslutningstävling  så var hon glädjande tillbaka i skorna igen. Och hon gjorde det väl på den 19km långa banan, där hon spurtade hon hem segern med tiden 1.16,45 före tyska Lemuela Wutz. Herrsidan bjöd på riktigt hög klass och Isak Eriksson fick nöja sig med en 5:e plats trots fina tiden 1.06,42. På 9:e plats kom Dag Blandkjenn med 1.10,42. I veteranklasserna kunde vi även räkna in tre segrar. Katarina Åström vann K50 med tiden 1.27,56. På herrsidan så vann Richard Bäckström M40 (1.07,21) och Erik Framme M50 (1.14,24). På 10km banan så blev det en andraplats för Sarah Edsberger med 41,17, halvminuten före Tilda Knauer som belade fjärde platsen. Lägg till att lillsyrran Agnes plockade hem F16 klassen 5,3km med 21,17.