Novembertrail med och utan pannlampa

Nere i nordöstra Skåne så ligger ett svenskt trailcentrum, här arrangeras flera tävlingar, och störst av dem alla är Halloweenloppet Kullamannen med fake spindelnät, liemän och annat skräckgodis utmed banan. Den kortaste banan, 20km, går under  namnet Dödens zon ,namnet kommer ifrån bergsklättring och syftar på den syretunna luften över 8000m över havet. Så högt är inte Kullen men det känns nog så när man skall klättra upp från Mölle hamn.. Det blev Hälleseger på denna bana genom Sebastian Ljungdahl, som har sina rötter i området. Genom en stark avslutning så vann han på 1.29,35. På den 85km långa huvuddistansen så var Hälle representerat av Sandra Lundqvist som slutade 9:a i damklassen med en tid strax över 21 timmar.

En som har genomfört flera bra lopp under den sena delen av säsongen är Julius Strömberg som bland annat plockat segrar på Maerraskallen i hans norska hemtrakter.  Ett 15km långt lopp som startar i Fossum, det finns faktiskt en plats även i Norge med det namnet, och sedan klättrar flera hundra meter upp på berget som översatt till svenska blir, typ, Hästhuvudet. Starten går inte långt ifrån riksfängelset Ila och loppet lär en gång ha startat för personalen på fängelset. Julius klättrade varje fall hem segern på 1.02,19. Julius vann även Sätila trail, i de tuffa skogarna bortom Landvetter. Julius vann då maratondistansen på 3.01,16, tjugo minuter före tvåan. På den dubbla maratondistansen, 85km, blev det en 4:e plats för Simon Österlin La Mont med 9,14 och på ”spintdistansen” 21km så noterades på herrsidan en 3:e plats till Erik Karlsson Landén. Till sist för nattlampslöparna så har det även varit ett race med namnet Skatås mörkaste på distansen 12km där Per Adam Jägerström slutade 4:a med 58,26, platsen före en annan Hällelöpare, Richard Bäckström. På tjejernas korta bana, 7km, kom OCR tjejen Anna Larsson 5:a med 45,40.