Majken uttagen till EM i terränglöpning!

Foto: Deca Text & Bild

Hälles 16-åring Majken Söderlund Larsson har haft ett fint 2023 och landslagsdebuterat på både bana och i terränglöpning. Efter 3:e platsen i F19-klassen på Nordiska Mästerskapen i terräng i Reykjavik för 2 veckor sedan har nu Majken tagits ut till Europamästerskapen i terränglöpning. Mästerskapet avgörs i en gräspark i Bryssel där Majken är uttagen i F19-klassen. Sträckan på EM är 5km och hon också kommer springa i lag tillsammans med bland annat världsstjärnan i triathlon, Tilda Månsson, och silvermedaljören från NM i terräng, Elsa Sundqvist. Majken gör därmed sin fjärde insats för året i blågula kläder. Med i den svenska truppen finns också hennes tränare, Benjamin Åberg, som till vardags även är grengruppsansvarig i U20-landslaget.

Vi önskar dem stort lycka till i Bryssel!