Samuel VM 8:a i debuten !

Foto: Deca Text & Bild

Samuel Pihlström gjorde VM-debut som löpare när Inomhus-VM i friidrott avgjordes i Glasgow, Skottland. I försöken imponerade Samuel stort och tog sig till synes enkelt vidare till final som tvåa i sitt heat. Redan där hade han tagit stora skalper och var före dubble världsmästaren Samuel Tefera i mål. Finalen blev en stökig historia med 14 löpare till start och hög fart inledningsvis. Samuel startade allra längst ut, där det finns två växlar, gå upp i tät eller hamna sist. Farten var tufft uppskruvad, inget taktiklopp här, och Samuel hamnade längst bak i det stora fältet. Men sin vana trogen avsluta Samuel starkt. På plockade han placeringar och spurtade tillslut i mål som 8:a på tiden 3.38,35 knappt 2 sekunder från guldet. En fantastisk debut för 22-åringen som inomhus varit säker på tider under 3,40.